eindelijk weer internet
12 Augustus 2012 | Sri Lanka, Kandy
We hebben de afgelopen dagen in zeer mooie hotels gezeten, maar internet was daar nu niet beschikbaar. Nu zijn we onderweg naar een eco lodge in de bergen, waar we zeer waarschijnlijk ook weer geen internet hebben. Nu zitten we in een restaurant en hier maken we toch even gebruik van de aanwezige wifi om even weer iets van ons te laten horen. Hieronder de verslagen van de afgelopen dagen.
Woensdag 8/8 en donderdag 9/8 - Nilaveli
2 rustige dagen, in het hotel/resort gebleven. Lekker gezwommen, gelezen, gezwommen, gelezen etc.
Bij het zwembad is het alleen oppassen voor de 'roofdieren': kraaien, eekhoorns en apen. Die loeren op alles wat eetbaar is. Als je even aan het zwemmen bent, dan proberen ze gelijk hun slag te gaan. Voor de kraaien maakt het dan niet uit of het in een plastic zakje zit. Ze nemen gewoon alles mee.
Ook nog een stuk over het strand gelopen, hier een stel vissers tegengekomen. Die waren bezig de netten te maken. Ik heb een foto gemaakt en aan hen laten zien, daarna wilden ze allemaal op de foto. Een voor een poseren en dan de foto laten zien.
Het is nog wel te merken dat dit nog niet zolang geleden (2009!) een oorlogsgebied was. Midden op het strand, 100 meter van het hotel, is het strand afgezet met prikkeldraad. Hier is een militaire basis. In de hele regio zijn nog vele militaire basissen. Onderweg van Anuradhapura naar Nilaveli zijn we er velen tegengekomen. Het laatste stuk zelfs bijna om de 5 km.
Vanmorgen (do) door het lawaai wakker geworden. We gaven de schoonmakers eerst de schuld, maar na even naar buiten gekeken te hebben zagen we de echte oorzaak: apen. Een hele kolonie van die beesten was over de daken heen en weer aan het rennen.
Vrijdag 10/8 - Sigiriya
Om 8:00 uur vertrokken uit Nilaveli richting Sigiriya. De weg zou beter moeten zijn dan de route op de heenweg. En dat gaat hij ook worden, maar nu nog even niet. De eerste 35 km is grote bouwput. Over het hele traject zijn ze met de weg bezig en vooral niet op 1 plek werken. Maar overal wordt er gewerkt in allerlei diverse stadia van het aanleggen van een weg. Volgens mij kan dat efficiënter.... Om 11:20 waren we bij ons hotel: kassapa lions rock hotel. Dit heeft een fantastisch uitzicht op de lions rock. Het zijn allemaal bungalows in een park met natuurlijk een zwembad erbij. Aangezien we de afgelopen dagen niet echt veel gedaan hebben,wildere nu toch eerst wat gaan doen. We konden bij het hotel fietsen huren en zijn op pad gegaan. Ongeveer 2 uur door de omgeving gefietst. Erg mooi en erg warm....wie gaat er dan ook op het heetst van de dag fietsen... Daarna heerlijk gelunched en de rest van de dag doorgebracht bij het zwembad. 's Avonds in het hotel gegeten. Heerlijk!
Zaterdag 11/8 - Sigiriya
Vroeg op gestaan om op tijd de Lion Rock te beklimmen. Een rots in de vorm van een leeuw ( je moet wel wat fantasie hebben), waar bovenop een paleis heeft gestaan. Deze ruïne is uit de 5e eeuw. Aangezien het best wel een pittige klim is en eveneens een van de beroemdste toeristische attracties in sri Lanka, wilden we er vroeg zijn. Enerzijds vanwege de hitte, anderzijds om de drukte voor te zijn. Het is een loodrechte rotswand van ongeveer 200 m hoog, die je met behulp van trappen die in de rotsen uitgehakt zijn en ladders kan beklimmen. Onderweg nog een deel heel voorzichtig en stil moeten afleggen ivm de wespen. Er zitten enorme wespen kolonies, die soms op oorlogspad zijn. Soms zo erg dat je niet eens naar boven kan. Na ongeveer een uur klimmen ben je boven, waar je een prachtig uitzicht hebt. Van het paleis zijn alleen de funderingen over, maar ondanks dat wel heel indrukwekkend. Zeker als je je bedenkt dat dit ruim 1500 jaar geleden gemaakt is en dat de berg nauwelijks te beklimmen is. Alle 4 de kanten zijn loodrechte rotswanden.
Naast deze rots is nog een 2de rots: Pidurangala Rock. Hier gaat bijna niemand naar toe, maar wij wilden ook deze graag zien. Hier is het echter een stuk lastiger om boven te komen. Onze chauffeur heeft een lokale gids geregeld die ons de weg gaat wijzen. Onder aan de berg is een kleine tempel met een liggende Boedha en ook nog een kleine hindoe kapel. Apart/mooi om te zien dat 2 geloven gebruik maken van dezelfde tempel.
Middels een aardige klauterpartij over de rotsen zijn we naar boven geklommen. Ook hier weer moesten we weer een stuk heel voorzichtig lopen, vanwege een nest cobra's. Deze hebben we niet gezien, wat eigenlijk ook maar goed is ook (al had ik ook wel een foto van een cobra willen maken). Vlak onder de top is er nog een heel groot beeld van een liggende Boedha, daarna nog een klein stukje naar de top. Hier een schitterend uitzicht op de Lion rock. Na 1,5 uur waren we weer terug beneden. Onderweg gelunched en de rest van de middag het gebruikelijke programma: bij het zwembad van het hotel.
's Avonds weer heerlijk gegeten in het hotel. Bij terugkomst op de kamer bleek dat de bedden helemaal versiert waren met bloemen.
12 Augustus 2012 - 12:54
Simone :
Ha daar waren jullie weer, wij vermoeden al een internet-break...maar het klinkt allemaal weer spannend en leuk. Wij zijn nu alweer een dagje in Bangkok en kunnen nu met moeite onze ogen nog open houden, zo even een happie eten en dan gaan we lekker ons mandje in. (de bedden zien er zeer aanlokkelijk uit, dus dat komt wel goed) Veel plezier weer, dikke knuffels uit Bangkok!!! -
13 Augustus 2012 - 08:02
Sjoerd:
Ondertussen genieten jullie van de eco-lodge! Geen opdringerige wespen en cobra's achter jullie aan gehad (alleen het idee al) bij het beklimmen van de Rock's de afgelopen dagen. Strand zag er trouwens goed uit daar! De Hooftmannetjes zijn inmiddels fully loaded met cultuur (en pizza's) van Rome en zijn neergestreken in residence Erboli ergens tussen Florence en Sienna. In deze mooi gerestaureerde agritourismo heerlijk genieten van mooi zwembad en prachtig uitzicht op de vallei. Gisteravond de zus van Bianca met haar gezin opgezocht, die zitten stomtoevallig aan de andere kant van de heuvel. Samen gezwommen en gebbqed. Nu dobbelen waar we vandaag heengaan: Florence, Sienna, Arrezzo, Pisa, Lucca... Pfff, is nog hard doorwerken hoor, zo'n vakantie... -
13 Augustus 2012 - 12:31
Irma En Wim:
Mooi dat er weer verbinding is. Jullie maken weer heel wat mee. Ziet er prachtig uit.
Afgelopen vrijdag zijn we naar de kust geweest. Eerst de noorderpier van IJmuiden gelopen. Nog bruinvissen gezien! Toen een tijdje op het strand van Castricum gezeten, op een terrasje in Bergen wat gedronken en daar een rondje om de kerk gelopen. Heerlijk weer, niet te warm en een lekker windje.
Zondag met Mirjam en Vincent naar Limburg. Vincent en Wim hebben gefietst van Meerssen tot Arcen. Een tocht van 120 km langs de Maas. Irma en Mirjam zijn doorgereden naar Epen en hebben daar met Mees langs de Geul gewandeld. Met z'n allen in Arcen uitgerust, gedronken en gegeten. Een heerlijke dag.
Goeie reis verder en tot weblogs. -
13 Augustus 2012 - 19:49
Caroline:
Wat een belevenissen weer!
Wij zijn al twee dagen in oostenrijk,treinreis prima verlopen.
Prachtige omgeving.midden tussen de bergen. Vandaag met kabelbaan naar boven, lang leven de hoogtevrees. En daar is xan ergens de camera kwijtgeraakt...
Morgen terug om te zoeken!
Liefs, xan en caro -
13 Augustus 2012 - 21:20
Erna Klein:
Beste buren, leuk verslag. De groetjes van Sophie -
13 Augustus 2012 - 21:47
Aahwb :
Mooi indrukwekkend en spannend verslag weer, ook wel lekker rustig als er niet altijd internet is ...
Wij zijn inmiddels al weer aan Hilversum aan t wennen.... Ik (Anja) heb eerste werkdag al weer achter de rug en moet weer erg wennen. Gelukkig is het hier wel heerlijk weer, hebben gister ook nog even boottochtje in loosdrecht gemaakt. Zo hielden we het vakantiegevoel nog wel even vast. We genieten natuurlijk ook nog even na, want we hebben t super gehad!! Tot later maar weer!!