Weavers Rock / Waterberg - Reisverslag uit Otjiwarongo, Namibië van endendijk - WaarBenJij.nu Weavers Rock / Waterberg - Reisverslag uit Otjiwarongo, Namibië van endendijk - WaarBenJij.nu

Weavers Rock / Waterberg

Door: ME

Blijf op de hoogte en volg

01 Augustus 2015 | Namibië, Otjiwarongo

29/07/2015 Weavers Rock / Waterberg
Waterberg is een natuurgebied vlakbij onze camping. Vlakbij is hier 60km, in dit land is dat echt heel dichtbij. Je komt aanrijden over een vlak landschap en opeens staat daar een enorme tafelberg. Rotswanden loodrecht ophoog en dat vele kilometers lang. In het midden is de ingang van het National Park, de gebruikelijke entree betalen en je mag het gebied in. Hier mag je slechts een paar wandeltochten zelf doen, de rest moet met een ranger. Merendeel van deze hoogvlakte is echter afgesloten voor publiek. Wij hebben besloten slechts 1 van de routes te lopen: vanaf het bezoekers centrum naar het uitzichtpunt op de hoogvlakte. Blijkt dat de ontoegankelijk voorkomende tafelberg, toch wat paden heeft om naar boven te komen. Na een flinke klim, worden we beloond met een weergaloos uitzicht over het vlakke landschap rond de berg. Op de top werden we gezelschap gehouden door een groep bavianen. Mensen kom je hier verder niet tegen, je loopt echt helemaal alleen in een uniek natuurgebied. Je mag niet zelf de hoogvlakte op, dus er zit niets anders op om direct weer naar beneden te lopen. Dit was een goed begin van de dag.
Hierna terug naar onze camping en lekker bij het zwembad zitten lezen. Avondeten is weer de braai, daarna heerlijk bij het kampvuur gezeten onder de volle maan.

30/07/2015
Het einde van de vakantie is jammer genoeg in zicht. Vandaag is een relax dag, in de lodge gebleven. Daar lekker uitgebreid ontbeten, wat lezen en de auto / bagage uitruimen. De auto moeten we morgen inleveren, moeten goed nakijken of alles er echt uit is. In 4 weken tijd ga in allerlei 'handige' plekjes vinden om dagelijkse spullen in op te ruimen. Rondtrekken met een 4x4 met een daktent is echt een perfecte manier van reizen, je kan overal komen en alles heb je bij je. In de daktenten zit een prima bed, opzetten in een paar minuten. In dit land een ideale manier van reizen.
Ik heb nog wel een poging gedaan om de berg naast de lodge te beklimmen, maar ben na een uur weer terug. Het lijkt of deze makkelijk te beklimmen is, maar hij staat vol met struiken....en struiken in Namibië hebben altijd dorens . En wat voor: naalden van een paar centimeter lang en keihard. Aangezien er geen pad is, blijf je bij elke stap ergens aan haken of zitten die lange naalden (eigenlijk meer vlijmscherpe spijkers) in je huid. Was dus niet echt heel prettig lopen. Wel een fantastisch mooie zonsopgang gezien en zoals gebruikelijk het nodige wild.

31/07/2015 Terug naar Windhoek
Het eerste deel van de terugreis is nu echt begonnen. We moeten vandaag de auto inleveren. Alle spullen waren gisteren al ingepakt, vanmorgen alleen tenten inklappen en rijden maar. Onze eerste doel vanmorgen is Okahandja, 140 km rijden. We hadden gehoord dat hier een struisvogelfarm zou zitten, aangezien we die nog niet gezien hadden in deze vakantie, leek dat ons een prima tussenstop. Het klopte inderdaad dat er een struisvogelfarm was...nou ja farm... Meer een soort dierentuin met lokale dieren, die we in het wild ook al gezien hadden. Maar toch naar binnen, werden ontvangen door een dame die er overduidelijk geen zin in had. Eerst maar een kop koffie gedronken en toen was het tijd voor de toer. Loopt deze dame naar buiten, kijkt even en komt terug met de mededeling dat er nu geen struisvogels bij het hek staan. Ze kan daarom nu geen toer geven... Hebben maar verder niet gewacht en zijn maar weer in de auto gekropen.
In Okahandja (10 km verder) gestopt bij een straat vol met houtsnijwerk verkopers. Hier een tijd rondgekeken en weer de nodige souvenirs gekocht na intensieve onderhandelingen.
Hierna is het nog een uurtje rijden naar Windhoek, we slapen daar in dezelfde lodge als op de heenweg: Vondelhof. Bagage uit de auto gehaald en in de kamer gezet en naar het centrum van Windhoek gereden. Hier hadden we nog niets van gezien. Deze stad is heel anders dan wat we tot nu toe gezien hebben. Alle plaatsen waren eigenlijk slaperige dorpjes, nauwelijks winkels, voornamelijk een benzinepomp met een supermarkt. Dit is echt een stad, met veel mensen, verkeer, hectiek en veel winkels. Leuk om het contrast te zien.
Hier even rondgelopen, heerlijke koffie met enorme stukken taart gegeten en dan weer de automin om deze in te leveren op het vliegveld. We hebben ervoor gekozen om dit vandaag te doen, aangezien het anders op zaterdag voor 12:00 moet. Niet echt een handige tijd. Nu kan het aan het einde van de middag. Inleveren ging probleemloos. Nu wilden we nog een auto huren voor 1 dag, oorspronkelijk wilden we met de taxi terug naar de stad, maar eigenlijk is een auto een stuk makkelijker. Hebben we vanavond en morgen ook nog plezier van. Bij KEA (verhuurder van onze vakantie auto) gevraagd of zij iets kunnen regelen. Die gaan gelijk aan de slag, zelf hebben ze alleen van die grote 4x4 en dat is wat overdreven. Na wat telefoontjes heeft hij een prima auto kunnen regelen, stuk voordeliger dan wanneer we het zelf gedaan zouden hebben en we kunnen de auto ook langer dan 24 uur houden. Goed geregeld door KEA!
We wilden vanavond weer in hetzelfde restaurant eten als de 1e dag, maar dat ging niet lukken. Dan maar ergens anders, zag er erg leuk uit. Een Duitse biergarten met een restaurant erbij. Mijn eten was prima, van Petra was minder. Tot 2x toe was het vlees niet gaar, daarna maar gezegd dat een nieuw stuk niet meer nodig was. Dan maar een toetje: taart met koffie. En taarten maken kunnen ze hier in ieder geval wel.

• 01 Augustus 2015 - 10:07

Margreet :

Ik heb genoten van jullie vakantieverhaal. Maakt me heel nieuwsgierig, leuk hoor.
    Jullie een goede thuisreis en na enkele "herfstdagen" komen jullie met mooi weer thuis.
    Goede thuisreis.
    groet, Margreet

• 01 Augustus 2015 - 12:17

Jessica Krijgsman:

Gute Heimfahrt!

• 01 Augustus 2015 - 13:07

Simone :

Nou endendijkjes, dat was het dan weer voor dit jaar. Wat een belevenissen weer, erg genoten van de verhalen. Maar thuiskomen is ook weer fijn en wij wensen jullie ook een goede vlucht en een veilige thuiskomst. Zien we jullie snel weer!!! Lfs XXX

• 01 Augustus 2015 - 15:45

Cor:

Bedankt Endendijkjes voor jullie mooie reisverhalen en foto's. We hebben vanuit onze luie stoel mee kunnen reizen. Nog effe genieten en een goede terugreis.