Rundu of toch Waterberg?
Door: ME
29 Juli 2015 | Namibië, Otjiwarongo
We vertrekken weer uit de Caprivi strook. Opstaan als het licht wordt, door het uur tijd verschil is dit hier 'pas' om 6:30. Om 7:30 weggereden, gaat lekker vlot. Enige waar je goed voor moet opletten zijn de koeien en geiten op de weg. Doordat we nu weer terug naar de 'oude' tijdzone gaan, winnen we het uur weer terug. Zouden dan rond 10:00 aankomen in Rundu. Aangezien dit nu niet echt de leukste plaats waar we geweest zijn, hebben we besloten om gelijk maar door te rijden naar Waterberg. Is nog wel een aardig stuk rijden, maar het is nog vroeg en je kan aardig doorrijden. Wegen zijn goed (allemaal asfalt), nauwelijks verkeer en het geeft een extra dag in Waterberg. Onderweg in Rundu geld willen pinnen, maar wederom een lege ATM. Dan maar in het volgende dorp. Voor Grootfontein passeren we weer de RedLine, politie controleert de papieren en een andere functionaris de koelkast en de achterbak. Wederom alle banden en schoenen ontsmetten...voor de zoveelste keer. De schoenen zijn nu zo vaak ontsmet dat alle bacteriën in een straal van 10meter rond de auto gedood zullen zijn. Onderweg boodschappen gedaan voor de komende paar dagen. Rond 16:30 waren we in Waterberg, ongeveer 10 uur na vertrek vanmorgen en 930km verder. Besloten om maar in het restaurant van de lodge te eten, waren toch wel wat moe na zo'n lang rij dag. Is weer een hele mooie camping, op een boerderij. Ligt op een heuvel, met een subliem uitzicht. Elke plek heeft een vaste tafel/stoel, water, verlichting en elektriciteit. En niet te vergeten een BBQ, een onontbeerlijk attribuut in dit land.
28/07/2015
Prima geslapen, onze 1e nacht in Weaver's Rock (Waterberg). In totaal blijven we nu 4 nachten op deze plek. Even een paar dagen relaxen voor we naar huis gaan.
Dat betekent niet dat we niets doen. Vanmiddag zijn we naar de Cheeta Conservation Fund geweest. Hier worden cheeta's opgevangen die door boeren in de omgeving gevangen zijn, of de welpen van afgeschoten volwassen dieren. De CCF doet veel werk om het afschieten te voorkomen, oa fokken ze hier enorme honden (armeense herdershonden, ongeveer 90kg per hond) die opgevoed worden tussen de geiten of schapen. Daardoor gaan ze geiten/schapen als familie zien en zullen ze deze altijd beschermen. Die honden worden dan uitgezet bij de boeren en leven daar in de kuddes van de boeren en beschermen op die manier het vee tegen cheeta's. Een cheeta wordt afgeschrikt door zo'n grote hond. Een cheeta is eigenlijk een heel licht (30-50kg) dier, grootste vijand van die dieren zijn de leeuwen en luipaarden. En nu dus ook deze honden. Een succesvol programma en voorkomt dat de cheeta's afgeschoten worden. Op het terrein lopen ze rond in een enorm gebied, hier zijn we met een gids en een open terreinwagen ingegaan om ze op te zoeken. Wederom een game drive, maar nu gericht op 1 doel: het vinden van de cheeta's.
Vanzelfsprekend hebben we ze gezien.
Hierna terug naar Otjiwarongo, onderweg kwamen we ook nog een Crocodile Farm tegen. Laten we deze ook maar bezoeken...dat was dus hetzelfde wat we in Azie ook al tig keer gezien hebben. Enige is dat de gids daar vertelde dat deze krokodillen gevangen waren in de Caprivi...we hebben nu kunnen zien hoe groot de krokodillen zijn, die we daar niet gezien hebben maar wel voor gewaarschuwd werd. Enorm groot dus!
Op de camping weer een heerlijke braai gemaakt, beter dan het restaurant gisteren.
29 Juli 2015 - 22:06
Rix:
Ervaren BBQ'ers in de familie lijkt me geweldig lekker; nemen jullie een braai mee als souvenir? Na al die kilometers nu nog een paar dagen relaxen en natuurlijk niet vergeten voor vertrek nog een Sacher of Apfelstrudel te scoren. Jullie kunnen weer mooie en vooral spannende momenten aan het lijstje van vakantieherinneringen toevoegen en zijn er weer in geslaagd om ons mee te laten reizen door de prachtige natuur van Namibië. Bedankt voor jullie verslagen en goede thuisreis. -
30 Juli 2015 - 04:30
Sjoerd:
Dat zijn grote afstanden die jullie op 1 dag afleggen.....het schiet wel lekker op zo met weinig verkeer op de weg. Fijn dat de campingplaatsen goed zijn uitgerust, dat maakt het reizen net weer wat comfortabeler. Wij zijn inmiddels aangekomen in Abu Dhabi. Wat een andere wereld dan Zuid Afrika of de Seychellen. We kijken onze ogen uit en genieten van een erg luxe hotel. Leuk om dit mee te maken!
Veel plezier nog daar! -
30 Juli 2015 - 13:51
Simone:
Wat goed om te lezen dat jullie nog beter in barbecuen geworden zijn. Dat wisten we natuurlijk al maar belooft veel goeds voorbode zomerweken die thuis nog gaan komen haha. Geniet even van jullie laatste 'rust' momenten. Doen wij ook nog even en zien jullie weer veilig thuis xxx