Raften
16 Augustus 2012 | Sri Lanka, Kitulgala
Raften!!!! Vandaag is het eindelijk zo ver. Wel eerst weer een stuk rijden, zo'n 2,5 uur naar Kitulgala. Daar gaan we raften. Met z'n vieren in een raft, met 2 instructeurs erbij. In totaal 7 stroomversnellingen in een uur. Spectaculair!
Bij de aankomst plaats gelunched, deze plek was van een zeer rijke man en in een bijgebouw van het restaurant staat zijn auto collectie: 3 rolls' en, 1 Jaguar, 1 Porsche, 1 Cadillac, old timer Peugeot, old timer Volkswagen en een aloude Austin. In een omgeving met alleen maar oude barrels, bussen en vrachtwagens op de weg, ziet zo'n collectie er heel vreemd uit. Na de lunch naar het hotel: Raftersretreat. Een eco lodge die zich lastig laat beschrijven. Lijkt nog het meest op een hut uit een oude Tarzan film. Onze 'huisje' ligt wat hoger, helemaal van hout, voorkant is helemaal open. Bedden onder de klamboe. Het huis zit direct aan de rivier, het lijkt net of je op een groot balkon zit waar je straks ook moet slapen. Hiermee heb ik dan ook het enige pluspunt van deze plek besproken: het uitzicht. Comfort is niet aanwezig. Zo'n open kamer is niet echt handig als het regent.... en dat heeft het de nacht gedaan. Lekken doet het niet, maar alles is nu klammig. We hebben gelukkig een groot deel van de bagage in de auto laten staan en de rest zit in een waterdichte tas.